Rabu, 14 Disember 2011

G.E.R.A.M

first, aku sangat la bengkek sikit ngn someone or sometwo, three, :
rase nak tenyeh-tenyeh je muke dia ngan berus, bagi sental sikit,
aku xnk merungut, tapi terpaksa kot... dah la xappreaciate ape yang aku wt, yela
memang kalu wt keje xperlu la nak suh orang hargai kite..But sekurang-kurangnye when, kita
dah jd orang atasan, jangan la duk sedap2 hati hangpa nk suruh itu ini, weyh orang pon ade hati n perasaan kot.. then, jangan la duk pikiaq yang hang tu BOS sangat, sedar la manusia oii, kalu mulut duk berbuih ngan ayat-ayat sedap tu xjadi semua kerja kalu dup menjual kata2 yang xbape nk sedap dek telinga yang mendengari.. Hadooiii..lemah-lemah ko ingat ko je yang sibuk...orang lain pun ade hal gak, makan, minum tidur, takkan la Robot...uishh melampau..




kalu boleh aku nak je tumbuk muke sorang-sorang sampai tercabut gigi...



second, yang pasal nak jaga hati orang ni, kalu tyme together-gether nim suke la kn, p tyme da terasa hati, ishhh mengalahkan orang lain kot, sentap pulak.. woii ingat hati dia je ke perlu jaga, hati kami xde orang nak jaga ke?? Xpayah la nak wt muka seposen tu..kalu nk jd profesionAL ke tak perlu lah buat muka...
Pelik la, kalu kita ajak, depa wat main-main, kalu kita xajak lak, kata yang kita ni wat dia cam orang bodo, excuse me, for your information... hang tu yang xmau kan..await la hampeh sangat kalu cakap cam orang bodo... terasa kot?? hmm lantakla biaq p la dia nk terasa, hati kita dia tak jaga... Dok pikiaq yang dia ni orang suka n respect dia,...haktuiii p la..kalu orang xkenal boleh la nk suh wat cam tu..BUT not me k..


hmm hari ni sesi aku lpaskn G..E.R.A.M... wat kesekalian kalinye,,,,

Selasa, 15 November 2011

wOrdless. ( da korean combination)

juz see dis picture n video..really  luv n great combination...



woooh oppa....
sarangheyo...hahaha




n dis video...hyun bin, 2pm, jyj, jang geun suk, kim hyun joong, joon suh (AMH)..Choi ji woo...


video
best!!!!!!




 kalerpool wallpaper n cheer.....


nothim to do..juz enjoice...hehehee  ^_^

Isnin, 14 November 2011

hati terluka

pernah merasai??
mesti semua orang pernah merasainya, bukan atas dasar berteman shaja, tetapi berpunca dr hal lain pn boleh mmbuatkan kita terluka..

itulah hati...

entahlah aku tergerak jari untuk mnulis entri ini..sdgkan hal ni dah lame, wlpn masih baru...

aku  da byak kali terluka disaat seseorang lelaki yang pernah menabur janji keatas hidup ini.mengkhianati keprcayaan aku.. .
tetapi aku tidak terlalu 100% meletakkannya harapan.. tipulah kalu nk kate xpenah nanges sbb lelaki.. tapi biarlah luka hnya drasai sekali..

terpikir juga apa salah aku..(hmmm) tapi aku sedar, cantik itu subjektif bg seorang lelaki, aku tau yang aku sebenarnya xcantik,xslim..p walhal aku punya hati dan perasaan..pernah aku terdetik untuk menutup pintu hati kepada yang bergelar lelaki, tetapi aku xmampu. aku da malas nk berkapel.. jodoh Allah tentukan, tetapi kita yang perlu mencarinya.. 

cantik? sume orang nak..tapi biarlah cantik itu bkn hanya pada zahirnya, tetapi pada batinnya, rohaninya, akhlaknya,pada agamanya..



benarlah kata orang tua2..bercinta itu xsemestinya indah.tapi orang lain bercinta elok je..mungkin kita terslah pilih orangnye.. aku berserah pada-NYA..dan biarlah ibu bapa ku mengturkannya..

besela hidup penuh ujian Allah bg kepada hambaNYA..mula-mula kita rasa byak sgt bende yang terjadi lam hidup..tapi Allah akan bg yang terbaek buat kita..segalanya pasti ade hikmah..


LA TAHZAN kerana JODOH..ALLAH itu MAHA ADIL..

Rabu, 9 November 2011

tiada duka yg abadi didunia

~Bismillahirahmanirahim~

kita hanyalah dipinjamkan kesenangan untuk sementara..

dengarkanlah dan hayatilah tiap2 baris lagu ini...insyallah kita akan muhasabahkan diri kita..




video




andai bisa ku mengulang 
waktu hilang dan terbuang
andao bisa perbaiki segala yang terjadi
tapi waktu tak berhenti
tapi detik tak kembali
harap ampunkan hamba-Mu ini

tiada duka yang abadi didunia
tiada sepi merantaimu selamanya
malam kan berganti, harikan berganti
takdir hidup kan dijalani
tangis dan tawa nyanyian yang mengiring
hati yang rindukan cinta dijalan-Mu
namun kupercaya hati menyakini
semua akan indah pada akhirnya


waktu berputar rebulan dan matahari
bunga yang mekar akan layu akan mati
malamkan berakhir, harikan berganti
takdir hidupkan dijalani





Jumaat, 4 November 2011

tidak takutkah MEREKA

siapa MEREKA???









HOMOseks, Biseks,Transeks.??apa itu??








hubungan yg sejenis...hahahhaa aku terlalu jijik dengan mereka..adakah aku salah tatkala berkata sedemikian rupa..X ...bg aku semua ni adalah benda yg dilarang tegas oleh Agama dan masyarakat..

terkejut apabila tengok berita, ade pula perhimpunan untuk kaum sejenis..memng menggalakkan lagi..dah la lelaki makin pupus..ditambah yg xnormal lagi lah tiada...
hakikat kehidupan 


Hadits riwayat Ibn Abbas : “Siapa saja yang engkau dapatkan mengerjakan perbuatan homoseksual maka bunuhlah kedua pelakunya”. [ditakhrij oleh Abu Dawud 4/158 , Ibn Majah 2/856 , At Turmuzi 4/57 dan Darru Quthni 3/124].

Jumaat, 28 Oktober 2011

~~akan kembali semula~~











Tyme untuk ke rumah mek n my mum...hehehe  da xdapet la update entri nim..










ini saya..senyum lah, hidup itu indah..

















12 november 2011 akan mengupdatekn..I WILL COME

MY life

Assalamualaikum..



juz nk tulis hari nim adalah hari yang paling tenang dan masa yang paling sesuai outing ngn family..

Rase sungguh bahagia duduk ngn abah n adik-adik..walaupn kejap je duk umah abah, tapi da moments ni la yg best..

dari kecik hingga umur 22 tahun abah still hantar n amik aku walaupn jauh...mybe pasni bile aku da tawen xboleyh la abah amik aku lg kan?? mesti incik suami yang kene bawak aku g umah abah..(.adakah aku nim gatal..hehe mmg la dah besar kotmasa utk berangan)..


Aku still bersyukur walapn family aku musnah dr kecik tapi aku untung dapat 2 mak, 2 dad, semua adalah yg terbaek bg aku...

 aku juga dapat  kasih syg dr mak cik n pakcik aku a.k.a kakak n abang. kalu bab kewangan nim aku mmg da dapat cukup kot..mmg kite ni xpenah cukup ape yg dapat. tapi aku bersyukur...

paling penting aku dapt kasih,sayang. cinta dr mek a.k.a mek joh..hehe mek jangn mare ea..



hahahahaa kalu da tawen nnt kan mst meriah,, umah mek da wajib tempt utk ber bekwos..mst umah abah n ma pn kne wt gak...wooo maunye 3 hari 4 malam ni..( kononnye la)


 p/s : 4 bakal my incik suami nnt, awak knela pening sikit untk my life, bese la sy nim dari keluarga yg PALING BESAR  <hakikat mmg da besar pn..kahkah>  

Khamis, 27 Oktober 2011

(DATAR) 22/10/2011

mst pelikkn bile tjuk entri mcm2 kn...p bese je. ni pnglmn aqu n kengkwan yg lain kitorg mnjdi fasi utk salh satu xtvt KLK singktn(kgiatan lua kmpus) ko-k kami d kelab kerohanian..waa klb kerohanian tuu...alhamdulillah.

DATAR- Anak-anak yatim Darul Aitam Walmasakin..dbwah PERKIM..

aqu xnk cter byk pn..juz nk kongsi siket sal adik2 ni..dorang ni bagus n sporting, yg pompuan xsangt, besela dorang ni rmai llki.So mesti la malu. da nme jd fasi mesti ade LDK, byk xtvt yg kami buat..mmg tersngt best our geng mmg sempoi n sportg, wlpn kerohanian, kite ttp boleh berhepi kn???xluar dr batas la.

mcm2 group dbhgi ade yg nme sfotlan mention alongnye group..haha, group mawar berduri(aqu),jelapang padi,ar rahman,n pelbagai lgi.. Aqu tersentuh n simpati kt adik2 tu, mklumla dorg ank yatim,kbykn yg aqu tye ramai yg khlngn bapa, tapi dorang ade adik beradik da yg bekerja..aqu heran knpa kakak@abg xleyh jg adik beradik sdri n sggup duk jauh dr kite?? itulah manusia, kita xsama,,cuma Allah bg kita otak n akal yg same..kite yang ade fmily patut bersyukur dberi peluang merasa kasih syg yg cukup, wlpn aqu nim dkatekn xcukup ksih syg tapi aqu dpt lebih dr fmily wlpn mak n bapak aqu bercerai, still hidup lagi. 



.



sorang adik lam group aqu, nme muhan asuhan nim orgnye pendiam, tapi diam2 ubi berisi..dari gye n wataknye aqu dpt bace dia sorg yg mmberontk, aqu xsalhkn dia coz, dorg duk asrama n jauh dr mte fmily. Besenye dak2 mcm nim dorg suke mmberontak.. bayangkn kita duk d tempt dorg mst ade rase begitu..dorg dah duk kt asrama tu ade yg da 8 thun, ade yg bru duk, 







sesi berlakon, mcm gaya n aksi, byk terpengaruh cter yg ganas, cm kl gangster, kongsi la..p dorg ni bgus,  sngt sportg walpn bercakp xhenti2 n buat mcm2 pangai, drg mmg best..ade yg mnyanyi, ade yg lumur sirp utk real belakon..








fasi lelaki bersama wanita PERKIM dan adik-adik lelaki DaTAR




da kakak-kakak fasi yg terbaek!!!!!!



nim la yg mmpu aqu coret. xnk cter pnjg, nnt aqu terkeng n sedih ingt knangn bersama2 adik datar, walpn sekejap bg kami amat berharga..ingatlah..Bersyukur kita ape yg dberikn, dan hargailah IBU BAPA kita slgi mereka bersama kita, sayangi mereka.jaga mereka mungkin 1 hari akan tiba dan nasib yg sama seperti adik2 ini yg memerlukan kasih syang kita semua

Rabu, 26 Oktober 2011

kembali semula.^_^

dengan kalimah yg suci "BISMILLAH" aq memulakan entri nim.



ntah la knpa tyme kt umah baru feel nk mnulis. bile kt U rase xbest nk mnulis.mcm xde inspirasi nk cr.
||
||
||
||
||


wordless wednesday kn hari nim..so xnk mnaip pnjg juz nk mulakan ber "entri " insyaAllah lpas nim akan ade la entri dari aq..
selamat bercuti n enjoy my holiday n spent full tyme wit my family n my lil sister"s..



To My pREM MIsS uOLs N HepI hOLiDAy .


Jumaat, 15 Julai 2011

MElAsTiK kE biNTaNG...




berapa jauh harus kembara
tidak bisa temu jawapan
berapa lama mahu kecewa
sebelum kita berjaya

Berapa puncak harus didaki
hingga sampai hasrat dihati
berapa kali mesti tersungkur
sebelum sambung berlari

Cakera waktu
berat mata bersayap
memegang tekad semangat
kita yang ingin mencari satu kepastiann...

Walau nipis harapan menang
namu kita mesti berjuang
kerana tiada yang mustahil
biar pun melastik ke bintang

Dengarkan teman jeritan sanubariku
semoga bangkit kembali
bersama kita menjulang impian silam..

dengarkan
Melastik ke bintang
biarpun melastik ke bintang ke bintang




biarlah melastik ke bintang utk menggapainye belum tentu berjaya,tetapi jika sebuah kejayaan itu perlulah dicapai setinggi langit.








Khamis, 14 Julai 2011

daredwarrior






kiranya ni da masuk entri kedua aq..Ok la mst aq nk update cikit, xkan nk bia blog ni berhabuk dengan 1 entri je kan..memang nk update blog ni awl2 ag tapi dsebbkn ade mslah cikit, so aq terpksa la hentikan niat ni..maklumla benda berkaitan line tenet ni bkn kt tgan aq.ok2 da bebel bnyak smpai ke langit da ni..hehehehe..ni aq nk citer sal bola,,hehe mstla nk cter sal ni coz bende ni mmg salah stu bende yg aq pling suke...kononye la,dolu2 nk laki yg suke bola ni...tapi kalu jmpa yg xsker pn aq  xkesah..h0h0i...asl aq yg suker udah ler.. Al -kisahnya petang sabtu 9/07/11 abah decide nk g kul 6 ptg, katenye abah kalu g lewat, nanti jem..n kitorang 1 famly pn bet0lak la dr redland ke kb..abah aq ni mmg fanatik la lau bab bola sepak ni lagi2 lau red warrior yg main,,huh konpemla turun padang sekali..sanggup  pergi tgok bola yg TRW vs GANU kt bukit jalil..p aq xg la..mklomla kt utan sintok lagi tyme tu lau x hmm konpem ngn aq2 sekali pegi.sume pakai baju merah..

ni la abah aq





adik aq yg ke 5..


adik yg ke 4

memg semangat merah la...naikla kete vrooommmmm vroommmm.....smpai la kb..lam sejam la jugek..mula2 abah syak xder la org coz mlm ni bola bknnye tanding betul2 pn,juz persahabatan TRW ngn PELITA JAYA(IND) masuk je perkarangn stdium..mak oiiiiiii ramai nye org,haa td ckp xder..huh merah mak ngah sume..da smpai tu kami pn beratur la. nk masuk stdium..alih2 aq ngah syok tgok kanan tgok kri..tetibe karathu lalu sbelah aq. aq,aq msuk stdium la heehe sorok air mineral lam beg,,mau nye tnjuk slap ari bulan kne marah kt abg rela n abg polis..da masuk mmg serunuk la..seat biase jer..nk duk astaka da penuh ala tiket pn yg rm10 je kot..cm tgok movie gak la...memg abah da beli makanan wt bekal nk picnic jap ag..hehehe sakan dowh kitorg punya makanan..ni la lau ghopenye bawak adik yg kecik..hehhe

adik bongsu ngn mak tiri






tmpat xpenuh ag


da ade tempat yg selesa..kitorg pn da xsabar nk tgok bola..makin penuh la stadium ngn lautan manusia yg berbaju merah...maghrb da masuk,mmg aq tabik spring la kt org kelate bkn nk puji tmpat sniri ni tapi bagus la      ank buah TOK guru kitow..semaye ramai2 la kt stdium 2 kaum adam..huhu tgok live dorang, ensem jugak..heheh best2 depan aq lak budak laki..yg ni paling menarik hehe ngah syok tgok2 org, ade la sorang abg la nk kate abg pn xpasti nk ckp pkcik xgak,,,ala baye2 tu la..dia ni OKU.tgok gaye mmg la xssempurna kita ni..tapi gaye dia cm da rilek r masuk stdium ni,,lain la cm aq ni jakun ciket bab2 bende cm ni..tye mak aq.." ma, sapo dio 2?ajim mari ko cni?" ma aq jwb la " die ade sokmo cni..mmg penyokong setia..kak tgok la kejap lagi bola strt die pn strt wt aksi die.." hahhaah bola pn da strt tgok la mmg semngat la..tgok kt tv pn boleyh bergegar tv..ni kt stdium..huh penonton lak 20000 ++ mcm2 ragam n peel.bunyi bising xsoh dok habaq la beggor otak...mase berlalu ..

..tetibe abg tu bgun..hakhak gaye die cm refree suh keluar ngn gye tgn die..aq gelak.setiap minit mst mcm tu..aq bkn tgok bola dah..tgok abg tu. lawak la..mmg xbaik dok gelak.smapai budak2 laki kt depan aq pn gelak gak tgok aksi die.hahaaa mmg terkeng ag la..lpas tu pling best apabila pemain TRW sndri yg sepak  bola free kt pnonton, p kitorg xdpet la. Kisah abg tu lgi..tyme org ngah baling gula2 free ade la pkcik yg blkng baling2 kt abg oku tu,,kn aq n adik aq suke gelak.sekli abg tu bgun trus pandg belkng n pkcik kt sebelah boleyh ckp aq yg baling..mmg cuak r aq,muke abg 2 huh takut wey..die marah,tapi kejp je..aq geram kt pkcik2 ngek 2..haaaa cm nk lastik je sorang. .mase da mmg berlalu cepat xder gol 1 habuk ag..frust gak. piya main cm xbersmngt la mybe da xder matyo, 

..kt lua tu ramai gak yg terjumpa tapi xtegr da lewat,ampun ya pak..bukan sombong, tapi xsempat,.nnt pas ni leyh la wt entri sal bola insyaallah lpas ni akn ade ag..mybe bkn sal abg tu kot,,mgkin ade abg lain lagi,,sape tau kn..

Jumaat, 8 Julai 2011

yeayy!!! melastik driku mnjdi blogger...

Cik liklik??? haha itulah pengenalan sbgai cik blogger, akhirnya termaktub n tercapai gak keinginan aku nk wt blog..atas pertolongan jariku ini akhirnya aku berjaya.,lam kepala hotak aku nim.byak bende terpkir..first..Perlu ke ade blog? bg aku perlulah, leyh aku lepaskn perasaan yg perlu dkongsi..xpela yg nk dkongsi pn lam blog kn..bkn kongsi  abg sam punye cite woo "lu langsi lu mati". tapi ni kongsi  versi cik liklik mehh, xder unsur 
paksaan k...aku ni bknnyer pandai sgt nk tulis2 ni..ntah la aku ni da suke sgt bce blog orang,da jd inspirasi pulak nk wt bende ni,,pikir punye pikir aku pn amik keputusan nk melastikkn driku ke alam yg penuh perkataan,,,hehehe..kononnnye ni first entri aku la ea..xpe2 yg penting aku da berjaya..bgus gak ade blog ni nnt boley la aku wt entri best2 ngn ayat yg masyuk lam bab penulisan..pape hal pn aku da bejaya pada level 1 ni..
Ok..doakan aku.. oooyeahhhhhhhhhhhhh..

p/s: tq wat my prem yg da bagi name famous amos ni untuk aku.... dedicated to ZULAIKHA ZULKPLI